Korghantverk Raffia

Flätade eller virkade, soltorkade blad från raffiapalmen blir till hattar och väskor

Bilderna nedan visar hur kvinnor på den Madagaskiska landsbygden, med varierande teknik och design, flätar de soltorkade raffiapalmbladen. Resultatet blir eleganta hattar, hålmönster gör dem fjäderlätta. Knappen på väskan är en intressant detalj - den utgörs av en frökapsel från raffiapalmen.

Materialet: Blad från raffiapalmen (Arecaceae Raphia farinifera), vilken frodas på Madagaskars varma och fuktiga kuster. Denna art blir 15-20 meter hög och har en krona med en massiv mängd blad som kan bli 20 meter långa. (Raffiapalmen har längre blad än någon annan palm.) Palmens blad kan skördas regelbundet, soltorkas och användas i hantverk. Raffiapalmen på Madagaskar (Raphia farinifera) är en av ca 20 arter, vilka huvudsakligen återfinns i Afrika.

Ytterligare en faktor som gör detta genuina hantverk Hållbart: Hattarna och väskorna av raffia är vackra och åldras med skönhet. – De är varor man bevarar.

Hantverk från Madagaskar med respekt för natur, människa och tradition. Fair Trade hattar, väskor, present och interiör. Genuint hantverk med ekologi i fokus. Grossist

La Maison Afrique FAIR TRADE

  • +46 (0) 706017777
  • Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

  • Trustorps Gård
    311 65 Vessigebro
    SVERIGE

  • VAT/Orgnr: SE556526323201